Nails
Звоните с 10:00 до 18:00 или пишите в Telegram
Ваше місто: Днепр
Ваше місто Днепр?
RU UA

10-Free – новітній стандарт безпеки в нігтьовій індустрії  

10-Free – новітній стандарт безпеки в нігтьовій індустрії

 

Аби почати працювати в нігтьовому сервісі – потрібно навчитися робити манікюр, а щоб залишитися у професії – треба розібратись у якості і безпечності матеріалів, якими працюєте. І це не перебільшення! Скільки талановитих майстринь були змушені залишити улюблену роботу через прояви алергії й інші професійні хвороби! Отже, розглянемо сучасні стандарти безпеки для косметичних засобів.

Напевно, ви стикалися із маркуванням нігтьової косметики 3-Free, 5-Free, 7-Free… Що саме означають ці терміни? Вони вказують на відсутність у складі косметичного засобу певних шкідливих речовин. Звісно, чим №-Free більше – тим краще, тим чистіше матеріал. До останнього часу продукція із маркуванням 7-Free вважалася найбільш безпечною. Але нові дослідження дозволили розширити до 10 перелік компонентів, що можуть бути токсичними і викликати хвороби у майстринь манікюру та їх клієнток. Таким чином, на сьогоднішній день саме продукція 10-Free вважається максимально безпечною.

Розглянемо детальніше, що це за десять речовин? У часи лаків для нігтів стандартом безпеки вважалася відсутність 3 компонентів у складі – толуолу, дибутилфталату і формальдегіду.

 

  1. 1. Толуол (Toluene) – це рідина, яка використовується в якості розчинника. Шкідливими є як випари толуола, які потрапляють на слизові оболонки, так і контакт зі шкірою. Згідно досліджень, толуол викликає порушення роботи нервової системи, імунні, ниркові, печінкові та репродуктивні розлади.
  2. 2. Дибутилфталат (Dibutylphthalate, DBP) використовується в якості пластифікатору, щоб покриття нігтів було еластичним. Цей компонент є канцерогеном.
  3. 3. Формальдегід (Formaldehyde, Formalin, Methylene Glycol) використовують у нігтьовій індустрії для того, аби зробити нігті міцними. Випари цієї речовини подразнюють слизові оболонки та можуть викликати астму. Формальдегід також є відомим канцерогеном.

 

Однак, з появою гель-лаків, в їх складі було виявлено й інші небезпечні речовини:

 

  1. 4. Трифенілфосфат (TPHP, Triphenyl Phosphate) є пластифікатором. Останні дослідження пов’язують з ним порушення нормальної функції гормонів.
  2. 5. Ксилол (Xylene, Dimethyl-Benzene) – ще один компонент, який слугує пластифікатором. Пари цієї речовини викликають головний біль та діють на центральну нервову систему.
  3. 6. Камфора (Camphor) додає покриттю гнучкості, при цьому подразнює шкіру, слизові оболонкигорла і дихальних шляхів.
  4. 7. Ацетон (Acetone) – це розчинник у системах для покриття нігтів, а також засіб для видаленняпокриттів. Тривала дія ацетону призводить до подразнення шкіри та дерматитів.
  5. 8. Формальдегідна смола (Formaldehyde Resin) надає покриттю міцність та блиск, але може призводити до подразнення очей.
  6. 9. Етилтосиламід (Ethyl Tosylamide)  підвищує стійкість матеріалу та покращує адгезію. Дослідження показують, що він має вплив на ендокринну систему та провокує появу алергії.
  7. 10. Парабени (Parabens) використовують в якості консервантів, щоб збільшити термін придатності матеріалів. Безпека цих сполук наразі досліджується після знаходження їх у високій концентрації у раковій пухлині грудей.

Якщо подивитися на функції небажаних компонентів, можна припустити, що без них покриття для нігтів втратить якість. Але це не так – ефективні і безпечні альтернативи є! Проте використання небажаних речовин дозволяє суттєво знизити вартість косметики. І саме тому на ринку присутні товари з настільки різними цінами. Ми радимо не економити на власному здоров’ї і використовувати лише найкращі, найбезпечніші матеріали, які відповідають американським і європейським стандартам якості і, звісно ж, сертифіковані в Україні.

гель, манікюр, засоби для нігтів, resin, блиск